Okul Mu? Oyun Mu?

03-08-2018 15:50
Okul Mu? Oyun Mu?

Okul Mu? Oyun Mu?

 

Çocukların yaptığı tercihlere ve severek gerçekleştirdiği şeylere saygı duymak, iyi bir yaklaşım göstermek gerekir. Okul döneminde başka şeylere zaman ayırmak istiyorsa ve bunun zararlı olduğunu düşünüyorsanız, iyi bir yaklaşım sergileyerek ilgilendiği şeylerle okulun dengesini sağlamalısınız. Yaklaşımınız, çocuğun psikolojisini etkileyecektir. İyi bir şekilde etkilenmesini istiyorsanız, yaptığı tercihlere saygı duyarak hareket etmeli ve bir arkadaş olarak yaklaşmalısınız.

 

Oyunoynamak istiyorsa eğitici oyuncaklar alabilir, okulu sevmesini sağlayabilirsiniz. Oynamak ve eğlenmek her çocuğun gerçekleştirmek istediği eylemlerden bir tanesidir. Dolayısıyla çocukların bu isteklerine saygı duyarak ve normal bir durummuş gibi karşılayarak hareket etmek gerekir. Bulunduğu yaş aralığında göre davranış sergilemek ve o yaş grubuna göre davranmasını akılda bulundurmak gerekiyor.

 

Okulu Sevdirmek İçin Ne Yapılabilir?

 

 

Bir çocuğun eğitim merkezini ve eğitim görmeyi sevebilmesi için, eğitici malzemeleri kullanması gerekir. Eğitici malzemeler çocuğun eğlenerek öğrenmesini sağlar. Çeşitli oyun ve oyuncaklarla çocuğun okulu sevmesi sağlanabilir. Bu sayede sert bir yaklaşım sergilemeden, basit bir şekilde psikoloji iyi bir şekilde etkilenir. Tüm bunların yanı sıra çocuğun sevdiği şeylere saygı duyarak, hobilerini erken yaşta belirlemesine özen göstermek gerekiyor. Bunun için eğlenceli kitaplar alınabilir ve çocuğun okula bağlılığını, eğitime olan yaklaşımı değiştirilebilir. Tercih edilecek oyuncakların çocuğa hem katkı sağlaması, hem de eğlendirmesi gerekmektedir. Bu niteliklere sahip olan bir oyuncak tercihinde bulunmak ve eğitici oyun almak, çocuğun da mutlu olmasını sağlayacaktır. Çocuğun eğitime olan bakış açısını bu sayede değiştirmek mümkün hale gelmektedir.

 

Çocukların Oyuna Önem Vermesine Karşı Nasıl Davranmak Gerekir?

 

 

Küçük yaşlarda hemen hemen herkes oyuna önem verip, üzerinde bulunan enerjiyi atmak ister. Gün içerisinde bu enerji atılmazsa, çocuğun can sıkıntısı yaşaması olağan bir hale gelir. Vücutta bulunan enerjiyi aktif bir şekilde kullanmak, çocuğun gelişimine de etki eder. Annelerin ve babaların oyuna karşı tutumu sert olmamalıdır. İyimser yaklaşıp, çocuğun önem vermesi gereken konuları değiştirebilmek mümkün hale gelir. Örneğin çocuk okul ve ödevine yeterince önem vermiyorsa, bunlara önem vermesi haline hediye alınabileceği söylenmelidir. Bu tarz söylemler çocuğun eğitime bakış açısını değiştirecektir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.