Toner Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

13-07-2018 12:30
Toner Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Toner Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Genel olarak yazıcı toneri bittiği zaman eskisi yenisi ile değiştirilmek istendiğinde farklı seçenekler ön plana çıkmaktadır. Bunlar içerisinde orjinal toner ile birlikte dolum toner ya da muadil tonerler bulunur. Bunların her birinin farklı özellikleri bulunmaktadır ve değişik yapılarına bağlı olarak tercih edilmektedir. Örneğin orjinal tonerler fiyat olarak diğerlerine göre daha yüksek seçenekler dahilinde satın alınır ve yalnızca toner firması ile anlaşmalı olan yerlerde satışları gerçekleştirilir. Bu toner çeşidi yazıcının ürettiği bir üründür ve bu yüzden kaliteli yapısı kapsamında belirli noktalarda bulunmaktadır. Genel çerçevede uzun süreli kullanım gerektiriyorsa bu kaliteli ürünler daha fazla tercih edilmektedir.

 

Diğer Farklı Toner Seçimleri

 

 

Aynı şekilde muadil tonerler de yine orjinal tonerler ile eşdeğer bir yapıda bulunmaktadır. Değişik firmalar eşliğinde üretimleri gerçekleştirilmektedir ve bu tonerler orjinal tonerlere göre çok daha düşük fiyatlar kapsamında elde edilebilmektedir. Günümüzde şu an için Türkiye çapında en çok tercih edilen muadil tonerlerdir. Aynı şekilde dolum toner çeşitlerine bakılmak gerektiğinde ise adından da anlaşılacağı üzere boşalan tonerin belirli kıstaslar dahilinde doldurulma işlemidir. Günümüzde büyük bir öneme sahip olan yazıcılar artık okullarda ya da farklı iş yerleri ile birlikte evlerde de çok fazla değerlendirilmektedir. O yüzden mutlaka doğru şekilde bu ürün seçimini yapmak büyük bir önem arz eder.

 

Toner Alımı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Hususlar

 

 

Özellikle ilk başta her daim orjinal tonerin kullanılması önerilmektedir. Bu sayede hem daha net bir çıktı elde edebilirken aynı zamanda yazıcının ömrü uzamakta ve kalitesi her daim üst seviyede kalmaktadır. Tabii fiyat açısından çok daha uygun seçenekler dahilinde elde edilebildiğinden dolayı, muadil tonerler de tercih edilebilir. Ancak Burada mutlaka belli bilindik markalar eşliğinde doğru yerlerden temin edilmesi büyük bir önem taşır. Bu kapsamda mutlaka dolum tonerlerinden uzak durmak gerekmektedir. Yazıcılara büyük bir zarar veren bu tonerler, aynı zamanda çıktıların silik ve şeritle biçimde ortaya çıkmasına neden vermektedir. Ayrıca ileriki zamanlarda yazıcının kağıtları sıkıştırmasına sebep olmakta ve bu da makinenin kısa bir süre içerisinde arıza vermesine etki yapmaktadır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.